Suntem la începutul unui nou an și cu siguranță mulți dintre voi v-ați propus ca în noul an să deveniți o versiune mai bună a voastră. Probabil v-ați și apucat de treabă.

Și cu toate astea, poate ați observat că pe cântar nu există nicio diferență. Si poate v-ați întrebat, dacă faceți toate lucrurile corect, de ce nu scade numărul de pe cântar. Discutăm imediat despre motivele pentru care numărul de pe cântar nu scade pe cât de repede v-ați dori.

Dar înainte, vreau să vă spun ca măsurarea progresului nu se face doar pe baza kilogramelor pierdute. Mai important decât atât, înainte să vedeți un număr mai mic de kg, veți observa alte îmbunătățiri.

Nu vă apucați de sport doar ca să slăbiți și atât, pentru că asta nu vă va oferi satisfacții pe termen lung și nici rezultate sustenabile.

Înainte să vedeți diferența pe cântar, veți observa că:

-dormiți mai bine

-aveți mai multă energie – amuzant, nu? Consumați mai multă energie și totuși, aveți mai multă energie

-hainele vi se vor potrivi mai bine

Așadar, numărul de pe cântar e chiar doar atât. Un număr și vreau să înțelegeți că nu asta vă definește.

Dar ca să revenim, sunteți în plin proces de schimbare a obiceiurilor alimentare și de sport și totuși, încă nu vedeți schimbarea mult dorită- mai puține kilograme.

Numărul kilogramelor de pe cântar poate fi influențat de:

  • Modul în care mănânci. Dacă ești o persoană care mănâncă mai multă sare decât trebuie de exemplu, vei reține apă și nu vei vedea rezultate atât de repede.
  • Ceea ce mănânci. Dacă vei consuma o cantitate mai mare de carbohidrați, de asemenea vei reține apa
  • Momentul din zi în care mănânci. Să spunem că e seară, ai o cină consistentă și te cântărești a doua zi. Desigur că vei vedea un număr mai mare decât cel la care te așteptai, dar asta nu înseamnă nici că te-ai îngrășat și nici că nu ai slăbit.
  • Intoleranțe alimentare. Dacă ai astfel de probleme, este bine să știi că alimentele la care ai intoleranță vor crea o stare de inflamație în organism, care va duce la întârzierea apariției rezultatelor.
  • Stres. Cine nu suferă de stres în zilele astea? Nivelul mare de cortizol din organism, hormonul stresului, va duce și el la retenția de apă.
  • Oboseală. Dacă nu te odihnești suficient, asta va duce tot la creșterea nivelului de cortizol.

Mereu spun, secretul rezultatelor sustenabile., este moderația. Probabil secretul pentru orice ne propunem, de fapt.

Așadar, mâncați cu moderație, munciți cu moderație, odihniți-vă și rămâneți focusați pe obiectivele voastre pe termen lung. Rezultatele vor veni și ele, cu siguranță.

Dacă aveți dificultăți cu privire la ce și cum ar trebui să mâncați ca să aveți rezultatele dorite, haideți să discutăm despre cel mai bun plan alimentar, stabilit în funcție de ceea ce vă doriți.