Despre mine

Salutare!Numele meu este Cornel Moca și sunt specialist sportiv, cu o activitate de peste 15 ani.Pentru mine, sportul n-a fost niciodată doar o modalitate prin care să arați bine, ci mai degrabă, sportul a fost pentru mine soluția pentru probleme. Punctul de cotitură pentru mine a fost momentul adolescenței, când suferind de un ulcer gastric și de probleme posturale care îmi provocau mari dureri de spate, am hotărât să găsesc soluții pentru mine.Primii pași către această călătorie, i-am făcut când am intrat pentru prima dată în sala de sport. Îmi aduc aminte că eram slab și sub greutatea normală pentru înălțimea de atunci (1.70 m).Pentru mine, perioada adolescenței a fost caracterizată de alegeri care aveau să-mi definească parcursul, atât ca om, cât și ca profesie. Am ajuns la sala de sport, fiind în căutarea unei soluții pentru durerile supărătoare de spate. Inițial, am mers la medic, în căutare de soluții, dar soluția primită (să stau cu spatele drept folosindu-mă de o coadă de mătură), nu era, pur și simplu, o soluție pentru mine. M-am hotărât să mă ajut singur, să caut singur o altă variantă de rezolvare a problemelor mele posturale și așa am ajuns să studiez pe cont propriu fizioterapie.

Mergeam la bibliotecă, citeam cărțile de fizioterapie și ulterior, aplicam ce învățam pe mine, în timpul antrenamentelor.

Primele rezultate vizibile cu ochiul liber au apărut mai târziu, după primul an de antrenamente, dar ce m-a motivat să continui și să cred că voi reuși, erau schimbările pe care nu le poți vedea, ci mai degrabă simți.

Am fost întotdeauna ambițios, dar am descoperit ulterior că pentru a rămâne consecvent, m-a ajutat cel mai mult, starea de bine de după antrenamente și exact schimbările produse de antrenamente la nivelul psihicului și abia apoi, la nivelul fizicului.

Îmi aduc aminte că am fost foarte încântat să văd că nu mă mai doare spatele și că, deși masa musculară nu era încă vizibil mai multă, eu mă simțeam mai puternic și capabil să continui. După un an de antrenamente am văzut și rezultatele pe cântar și am reușit să iau în greutate (am crescut masa musculară).

Cam în aceeași perioadă am avut și prima ofertă să lucrez în domeniu. Cei de la sala la care mergeam mi-au propus să mă ocup de managementul sălii. Am fost foarte încântat de acest prim job și asta mi-a deschis cumva fereastra către ceea ce avea să fie pasiunea mea.

Încercând să urmez sfaturile familiei și prietenilor, nu am urmat facultatea de sport decât mai târziu. Am încercat prima dată să fac facultatea de mecanică, dar am realizat la timp că nu e ceea ce îmi place și că nefiind pasionat de acest domeniu aș fi fost, cel mai probabil, un inginer mediocru.

Am renunțat deci, la facultatea de mecanică (deși eram bursier) și m-am înscris la facultatea de sport. Știți că se spune să faci ceea ce iubești și nu vei munci o zi în viața ta. Clișeic, știu, dar adevărat pentru mine.

Totul a fost mai simplu și mai plăcut când am început să studiez ceea ce-mi plăcea de fapt. Am simțit că am ajuns acolo unde îmi este locul și că, pornind de acolo, pot face tot ce îmi doresc. Am avut primii clienți și am văzut că asta îmi aduce cea mai mare satisfacție, să ajut oamenii să devină o versiune mai bună a lor. Mi-a plăcut să am un impact pozitiv asupra vieților lor și să văd că le pot schimba perspectiva despre sport și alimentație sănătoasă. De fapt, clienții mei deveneau prietenii mei și asta era, împreună cu rezultatele obținute, deja un câștig.

Am hotărât să vin în București după terminarea facultății și am fost surprins să văd, rapiditatea cu care am găsit clienți și noi oportunități să mă dezvolt și să îi pot ajuta pe alții. Prietenii mei (foști clienți din orașul natal), m-au ajutat cu recomandări și am avut colaborări rapid după mutare și în paralel, am continuat să studiez. Am făcut cursul de antrenori personali de la ProZone Fitness Academy și am devenit ulterior master trainer, ajungând să formez alți antrenori personali la rândul meu.

Am continuat ulterior să fac sesiuni individuale de antrenament pentru că am simțit că aici pot avea cel mai mare impact pozitiv asupra vieților oamenilor. Și pentru că visul meu merge mai departe de atât, lucrez activ la influențarea domeniului în care activez prin activitatea mea din social media. Vreau, prin antrenamentele și stilul de viață pe care le împărtășesc, să schimb perspectiva oamenilor despre sport și alimentație. O spun mereu și probabil nu mă voi opri curând, sportul și alimentația echilibrată trebuie să facă partea din viața noastră așa cum face parte satisfacerea oricărei alte nevoi.

Sesiunile de antrenament unu la unu sunt încă preferatele mele, dar ador să experimentez și alte modalități de a interacționa și de împărtăși cu ceilalți filosofia mea despre sport și sănătate.

Îmi place să mă implic nu doar în partea tehnică de realizare a mișcărilor care îți vor aduce rezultate sustenabile, ci și în partea de schimbare a relației cu mâncarea și a relației tale cu mintea și corpul tău.

Așadar, te aștept la antrenamentele care îți vor schimba nu doar fizicul, cât mai important, psihicul.

Aparitii media

Video

Presă scrisă