Poate ai mai auzit despre fibre si te-ai întrebat ce sunt ele și dacă ar trebui să crești aportul lor în alimentație.
Fibrele reprezintă partea din plante ce nu poate fi digerată de organismul uman.
Fibrele se găsesc majoritar în legume, cereale și fructe și sunt de două tipuri: solubile și insolubile.
Cele solubile sunt cele care absorb apa și ajută la reducerea colesterolului.
Iar cele insolubile sunt utilizate pentru rezolvarea problemelor intestinale de tipul constipației de exemplu.
Exista pe piață o multitudine de produse menite să ajute persoanele care au o astfel de problemă, dar hei, știți deja că urmează să vă ofer alternative cu mult mai ușoare și sănătoase, nu?
În momentul acesta, din ce în ce mai mulți oameni se confruntă cu un deficit de fibre în dieta lor.
Motivele sunt cele clasice: un stil de viață dezechilibrat, cu mese semipreparate sau de tip fast food, care nu aduc alte beneficii organismului decât potolirea senzației de foame.
Știați că persoanele care au un aport suficient de fibre în dietă, au consecutiv și un risc cu mult mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare?
Printre alte beneficii ale consumului de fibre se numără și :
- Reducerea riscului de diabet,
- Menținerea unei greutății optime.
- Îmbunătățirea sănătății tractului digestiv,
Îmi place să găsesc întotdeauna soluții, dar nu orice fel de soluții, ci pe cele sănătoase și la îndemâna oricui.
Așadar, mai jos vă las câteva exemple de alimente bogate în fibre, pe care să le puteți introduce cu ușurință în mesele de zi cu zi:
- Semințele de chia (despre care am vorbit si aici )– 10 g fibre/2 linguri de semințe
- Linte – 8 g/ ½ cană
- Fasole neagră- 8 g/ ½ cană
- Năut – 7 g / ½ cană
- Tărâțe de grâu – 6 g/ ½ cană
- Semințe de in – 6g/ 2 linguri
- Pere – 6g/ pară
- Avocado – 5 g/ ½ avocado
- Ovăz – 4g/ ½ cană
- Mere – 4 g/ măr
- Zmeură – 4 g/ ½ cană
- Quinoa – 3g / ½ cană
3 răspunsuri
Comentariile sunt închise.