Ca antrenor, primesc foarte des această întrebare: „este absolut necesar să am un antrenor personal?”
M-am hotărât să lămuresc (măcar să încerc) această dilemă.
Să ai un specialist lângă tine, care să te ghideze la fiecare pas în procesul tău, este ESENȚIAL.
Indiferent de obiectivul tău, să ai o persoană care să aibă deja toate informațiile de care ai nevoie pentru a atinge și a menține o stare de sănătate cât mai bună, este de o maximă importanță.
Este ca în oricare alt domeniu până la urmă:
• când ai o problemă de sănătate mergi la medic,
• ai nevoie de sfatul unui specialist într-o problemă legală, mergi la avocat,
• ai nevoie de un om care să-ți repare mașina, te crezi șmecher și încerci să o repari tu, doar ca să-ți dai seama apoi că trebuie să mergi la un service :)) (been there, done that)
Mai jos, voi enumera câteva dintre beneficiile unui astfel de serviciu:
1. Este educativ
Nimeni nu se naște învățat- de aceea este foarte important să înveți cum să execuți CORECT exercițiile. Specialiștii sportivi se numesc așa pentru că petrec mult timp specializându-se, educându-se, citind, mergând la work-shop-uri, cursuri etc, toate pentru ca tu să poți beneficia de cele mai bune servicii.
Există două motive foarte importante pentru care informațiile primite de la un specialist sportiv sunt musai necesare în acest domeniu:
a. Nu vei știi care sunt cele mai eficiente exerciții pentru obiectivele tale și deci, nu le vei atinge.
b. Nu vei știi să execuți corect exercițiile și vei ajunge să te rănești. Multe persoane vor gândi că este mai bine să-și repare singuri mașina decât să meargă la un service și tot așa vor crede și că pot executa exerciții fără supraveghere. Nimic mai neadevărat.
Foarte mulți oameni ajung să se rănească executând exerciții fără să fi primit un instructaj pentru acestea și acest lucru le afectează sănătatea și tot ce înseamnă atingerea obiectivelor.
2. Fiecare antrenament va fi individualizat în funcție de necesitățile tale
Oamenii sunt diferiți și asta înseamnă, evident și nevoi diferite – un specialist sportiv va aduna cât se poate de multe informații înaintea oricărui prim antrenament pentru a-ți putea crea un plan de antrenamente mulat pe fiecare dintre dorințele și necesitățile tale.
Un scurt exemplu: să zicem că ai avut în trecut o problemă la nivelul articulației genunchiului care a necesitat intervenție chirurgicală și că de atunci nu te-ai mai putut antrena. Aici intervine un specialist sportiv, el va știi cel mai bine că înainte de orice, musculatura de la acest nivel va trebui lucrată și întărită înaintea oricărui antrenament de forță.
3. Un specialist te va ajuta să-ți setezi obiective realizabile.
Poate un aspect de multe ori neglijat, obiectivele realiste reprezintă ceea ce te poate scăpa de frustrări (atunci când nu le atingi) și de riscul de a renunța la tot ceea ce înseamnă sport (pentru că vei spune ca nimic nu funcționează pentru tine).
Experiența și educația își vor spune cuvântul aici. Nu pot să vă spun cât este de important să aveți lângă voi un specialist sportiv care să vă promită sănătate înainte de rezultate fantastice asemănătoare basmelor românești.
4. Un specialist sportiv te responsabilizează
Probabil majoritatea dintre noi funcționează așa – când știm că este cineva care se interesează de activitățile noastre, devenim mai responsabili.
Când vine vorba de sport și dietă, înaintea oricărui prânz de tip fast-food, va sta imaginea antrenorului tău :).
5. De cele mai multe ori, un specialist sportiv nu te va ajuta doar cu antrenamente, ci și cu sfaturi de nutriție
Majoritatea specialiștilor sportivi, urmează și cursuri de nutriție așa că, atunci când îți alegi pe cineva care să te ajute în această călătorie, ține cont și de aspectul ăsta.
Încerc să răspândesc cât mai mult această informație: sportul nu trebuie făcut pentru că vrei să ai summer body sau pentru că vrei să slăbești în 2 săptămâni cât au slăbit alții în 3 luni. SPORTUL TREBUIE SĂ FIE UN STIL DE VIAȚĂ.
Sportul face parte din viața ta așa cum fac apa, aerul si hrana. E timpul să-i dai importanța pe care o merită!
2 răspunsuri
Comentariile sunt închise.